Idemyldring i nr 9



fredag 27. juli 2012

DIY. Gammel amerikansk gyngestol ble ny.

Fredag og snart helg. Jeg kjøpte en amerikansk gyngestol i 2011, som vi har pusset opp. Den var ikke særlig pen å se på, og da gjelder det å se potensialet på hvordan den kan bli. 


Gammel amerikansk gyngestol


Med god tålmodighet ble den undersøkt nøye. Jeg kjøpte møbelstoff i Sverige(Charlottenberg), remser til å ha under sete og et annet fyll m.m til  ryggen og sete hos en fagperson. Fagpersonen pusser opp møbler på bestilling. Jeg husker ikke navnet på han. Det var på vei til Sverige. Jeg fikk også litt veiledning av fagpersonen til hva jeg burde gjøre, for å klare oppgaven. Han anbefalte meg at jeg  ikke burde legge halm i sete og rygg videre, da det krever kunnskap. Jeg la noe annet i sete og ryggen som jeg kjøpte hos han. Takk for god hjelp til han. Den amerikanske gyngestolen  ble skrudd fra hverandre og malt hvit. 

Ny amerikansk gyngestol


Nå koser jeg meg i stolen med forskjellige bøker og interiørblader. 

Krakken som står foran gyngestolen ble kjøpt på et loppemarked. Den ble også malt hvit og fikk samme trekk som gyngestolen. Nå har det blitt et koselig lesested.

Jeg ønsker alle mine lesere en riktig god helg. 

Klem fra Anne Line

onsdag 25. juli 2012

Ny kameralinse/objektiv og bilder av domino brikker i interiøret.

Hei alle sammen. Her om dagen kjøpte samboeren min et nytt objektiv til kameraet som vi har. Vi har et Canon 450 D, som jeg prøver å lære meg mer og mer av. Objektivet min kjære kom hjem med var et Zoom EF-S 55-250 mm. Det vil si at jeg kan zoome mye lenger nå, spesielt på det som er langt unna. 
Jeg ble så glad. Dette var kjempe kjekt. Så tusen takk til min kjære. 

Jeg måtte teste det i dag og se hvor langt frem jeg kunne stå. Derfor har jeg tatt noen bilder av domino brikker, jeg kjøpte her om dagen. Dette domino spillet ser ut som er laget i marmor. Vi skal spille med det til uken, da vi får låne en jakt hytte i skogen, nær Svenskegrensen der samboeren min jakter elg.  
Jeg er ganske så nybegynner når det gjelder å lære meg kameraet. 

Domino brikker kjøpt på møbelbutikken Studio Slettvold i Lillestrøm 


Jeg synes boksen var så fin og den passer så godt som pynt også, i interiøret.

Åpen domino boks


Jeg har justert litt i fotoprogrammet, slik at det ble litt klarere og lysere bilder. Dette er også noe jeg prøver å lære meg litt og litt av. Jeg bruker for det meste windows live fotoprogrammet. Jeg har så vidt prøvd meg litt på adobe fotoshop element også, som vi har. 



Å ta bilder og lære seg dette, er kjempe spennende og moro. Jeg må også innrømme at det krever en stor dose  tålmodighet og mange bilder før man blir sånn passe fornøyd. Når du da laster inn bildene på PC, ser man alt man burde gjort annerledes:-). Da er det greit å ha et fotoprogram og få rettet opp i noe på bildet.
Kameraet med begge objektivene, skal garantert være med på hytte turen neste uke. Hytten har verken innlagt vann eller strøm:-). 
Jeg ønsker alle mine lesere en flott onsdag kveld videre og setter pris på kommentarer til bloggen min.


Etter hytteturen

Hytteturen var opplevelsesrik og hytten hadde solcelle panel. Det hjalp litt. Det var både kjøleskap med fryser og en gasskomfyr der. Ikke innlagt vann. 
Vi var heldig med været, da det både var sol og litt regn av og til. Kanskje jeg skriver litt mer om hytteturen i skogen en annen gang.

Når det gjelder dominobrikkene ble jeg overrasket. Uff, dette hadde jeg ikke undersøkt før kjøpet. Når brikkene lå på bordet med de sorte prikkene ned, skinte de sorte brikkene igjennom, slik at du kunne se hvor mange prikker de hadde. Uff uff, det ble jo litt juks:-). Her har jeg en jobb å gjøre. Jeg må dekke baksiden på hver og en brikke slik at de sorte prikkene ikke synes igjennom. Dette var ikke det gode kjøpet. Dominobrikkene er mer til pynt enn bruk. 

Klem fra Anne Line 



fredag 20. juli 2012

Et hotell å anbefale i Stockholm. Fint for interiør intereserte

Kikket i bilde album. Da fikk jeg se noen bilder etter at vi var i Stockholm på en langhelg i 2010. 
Å tenkte jeg, det hotellet var jo så idyllisk innvendig:-)


Hvis du skal til Stockholm så vil jeg anbefale å overnatte på Sture plan hotell. Jeg tok et par bilder fra rommet som jeg legger ut. Alle rommene hadde krystall krone i taket.






Sture plan hotell


Det er et gammelt hotell, men absolutt vært et besøk.

Strøket rundt Sture plan i Stockholm er dyrt, men man kan gå andre steder for å spise og kose seg i Stockholm til langt billigere priser. Det var en grei pris på hotellet, så det er verdt et besøk. 


Jeg hadde spart en del kroner til denne turen, fordi jeg skulle shoppe. Jeg hadde surfet på nettet og funnet 5-7 interiørbutikker som var rundt om i kvartalet. Blant annet Bruka butikken. Det ble shopping i nesten et par dager. 

Vi koste oss også på en båttur i i skjærgården og hadde med oss reker,loff, vin og annet tilbehør, da vi så at været skulle bli fantastisk. Vi badet og koste oss. 

På shoppingen kjøpte jeg meg, blant annet en "krystall" krone som dere kan se henge over spisebordet mitt, på andre bilder på bloggen min. 

Når jeg tok med krystall kronen som lå i en eske , fikk jeg den ikke inn i heisen på hotellet. Det var fordi det var en gammel heis, som du må skyve gitter foran, som var veldig liten:-). Det ble en del latter fra de ansatte og meg.

Så igjen. Hotellet og de ansatte var fantastiske. Jeg fikk satt esken der de oppbevarer kofferter i et låst rom nede. God service var det der. Man kan også spise og kose seg i bakgården, som jeg dessverre ikke tok noen bilder av. Det var også synd jeg ikke tok bilde av heisen:-).

Parkering ved hotellet 
Det var dyrt å parkere ved hotellet, så det lønner seg å parkere litt lenger unna hotellet. 

Ønsker alle mine lesere fortsatt en god sommer 2012.

Klem fra Anne Line





onsdag 11. juli 2012

Før og nå bilder, av interiørpynt


Sommer og av og til oppholdsvær. I dag har jeg spraylakkert litt i carporten. Tryggest å spraylakkere der, når det regner rett som det er. Det er litt kjedelig å være i Norge nå, med dette været. Men jeg håper alle de som er i varmere strøk koser seg masse.

Fra messing til hvite lysestaker






Løven ble også hvit



Denne løven, er en bokstøtte som jeg har hatt i mange år. Jeg er veldig glad i den. Når det gjaldt fargen likte jeg den ikke etter hvert. Derfor spraylakkerte jeg den også. Ble fornøyd med resultatet, selv om løven nederst på bildet ble litt  uklart:-)



Jeg fant også en rød hjerteboks, som nå er blitt hvit:-). Denne må jeg finne en fin plass til nå, og jeg vet ikke hva jeg skal ha i den enda. Hvis noen har noe gode forslag, tar jeg gjerne i mot det med stor takk:-). Denne boksen fikk jeg for noen år siden, og da var det sjokolade i den.

Rød hjerteboks som ble hvit



Jeg har kjøpt sprayboks på bil tema, og andre forretninger som har bilutstyr. Disse har fungert veldig bra synes jeg. 


Jeg ønsker alle som er innom bloggen min en riktig fin dag videre. Enten om dere er i Norge eller andre land.

Klem fra Anne Line

torsdag 5. juli 2012

Hage og sommerkos i en norsk sydentemperatur.

I dag har det vært sommer og godt med varme. Jeg har kost meg i hagen og fått vannet litt blomster. Jammen har jeg fått litt soleksem på den ene armen også:-)
Denne sjasminen lukter så godt og er i full blomstring.


I denne gode solsengen har jeg tilbrakt noen timer i dag. Det har faktisk vært  sydentemperatur:-). Et par slike måtte vi ha og de ble kjøpt i Sverige for et par år siden og er i flittig bruk, når været tilsier det.

Moreller og vann smakte godt i sommervarmen i dag.

Min kjære samboer kom hjem med reker og tilbehør og ettermiddagen og kvelden kunne ikke bli mer sommerlig enn denne dagen føler jeg. Legger til noen bilder av det også.




Vår gode innvestering i en kaffemaskin.

Hei alle sammen. I dag skinner solen uten for mange skyer.

Jeg starter nesten alltid dagen med en god kopp kaffe. I dag er ingen unntak. Denne kaffe maskinene kjøpte vi i julegave til oss selv på Elkjøp. Det er noe vi har ønsket oss, og fant ut at vi heller kjøpte denne, enn julegaver til hverandre. Den var dyr, og det kan nok være på grunn av kvaliteten og den gode smaken på kaffen vi får:-) 


Vi er kjempe fornøyd med kaffen og den blir veldig god. På dette bildet lager jeg en Macchiato.

Jeg ønsker alle en riktig fin dag i solen, og setter stor pris på om du legger igjen en kommentar.

Klem fra Anne Line


onsdag 4. juli 2012

Lemonade i sommervarmen og kjøkkenet vårt

Jeg fant denne denne lemonade oppskriften på http://www.sweets2share.com/archives/4312.

Jeg laget lemonade konsentratet forrige fredag, og har fryst ned litt også:-).

Den er veldig god og kan anbefales.


Etiketten til flasken har jeg funnet på en utenlands blogg hos Cathe Holden signatureog lastet ned. Ønsker du å laste ned etikettene hennes kan du gå til denne siden: 

http://justsomethingimade.com/



Gå videre til My diy, der du finner masse fint hun har laget.


Deretter har jeg skrevet på lemonade og hvem som har laget den.
Ark med klistremerke har jeg kjøpt på Clas Olson.

Kjøkkenet vårt


Vi pusset opp kjøkkenet i 2006. Tidligere var det grønt med bonderøde skap. Det var også overskap over vasken, som vi har revet ned. Kjøkkenet ble lyst og virker mye større nå. Vi stortrives her, og tilbringer mye tid på dette kjøkkenet.

En god kopp kaffe nytes når bloggen lages.

Å lage en blogg innebærer en god porsjon tålmodighet og god kaffe ved siden av jobben:-)

Noen bilder fra vårt hjem


Noen bilder fra vårt hjem





Det øverste er fra gangen og her kan gjester henge i fra seg jakker. 
Spisestuen vår kan utvides og vi får plass til ti stykker. Her nytes god mat og godt drikke i hyggelig selskap. Denne spisestuen kjøpte jeg av en venninne som flyttet fra Sandefjord til Konglungen nær Asker. Hos oss passet spisestuen perfekt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...